Att praktisera på en webbyrå

träna och praktisera

Fannie heter jag och har under 6 veckor haft praktik hos stjärnorna här på webbyrån Argonova Systems. Jag går en distansutbildning på 1,5 år som heter Operativ digital kommunikatör på Campus Lidköping och vi läser bl.a. digital marknadsföring och content marketing. Jag har, tillsammans med min handledare Natasha, kikat lite extra på just digital marknadsföring, content marketing men även webbstrategier som är mycket användbart i mitt framtida yrke!

Under praktiken har jag bl.a. uppdaterat bloggar, skrivit nyhetsbrev och analyserat i Google Analytics. Jag är lärt mig att arbeta mer med SEO (sökoptimering) som är en väldigt viktig och användbar faktor för arbete med digitala marknadsföring och en grundläggande del att ha med i sin webbstrategi.

Jag upplever att arbetet på en webbyrå kan skilja sig lite beroende på hur man arbetar, inom vilket område och vilken kund man har. En del företag har stor kunskap gällande digital marknadsföring medan andra behöver övertäckande hjälp utifrån. Att arbeta som webbstrateg är verkligen intressant på många plan och det är viktigt att man håller sig á jour för att vara aktuell eftersom branschen ständigt utvecklas vilket gör det ännu mer intressant!

Den digitala marknadsföringen är otroligt betydelsefull för företag och organisationer idag. Med ett jämnt flöde i digitala kanaler och ett kontinuerligt arbete med att följa utvecklingen av digital marknadsföring så man har störst chans att synas och därmed lyckas! Att ha rätt content marketing för sin målgrupp och en genomtänkt webbstrategi är verkligen A och O. 

Jag hade ingen tidigare erfarenhet av att arbeta på webbyrå men har lärt mig väldigt mycket och har mer insikt i hur jag kan tänkas arbeta i framtiden. Efter min utbildning hoppas jag på att kunna frilansa en del och i framtiden kanske även ha en egen webbyrå.

Tack för min tid hos er och lycka till framöver!

Allt gott,

Fannie

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev