4. Bemästra Google Analytics & Search console och för vem är Big data intressant?

4. Bemästra Google Analytics & Search console och för vem är Big data intressant?

26 maj 2016

statistik

Att lyckas med webbanalys är ett område som kräver en hel del tålamod och uthållighet, men här finns trender man bör försöka fånga upp.

Verktygen finns där, men många undrar hur de funkar och hur data ska tolkas. Som en av våra kunder uttryckte det: ”När jag loggar in på Google Analystics är det som ett helt Universum som öppnar sig!” Dvs där finns ganska mycket att hålla koll på och vi hjälper dig gärna med en introduktion och går igenom de grundläggande funktionerna.

Ett intressant uttalande i IDG är ju att för många mindre verksamheter finns inte så stora trafikflöden att man i egentlig mening har tillräckligt med data för att kunna göra mer kvalificerade analyser. Man har helt enkelt inte tillräckligt med besökare för att kunna jobba med det som utgångpunkt i sina analyser av beteenden och hur kampanjer osv ska läggas upp.

Men även för mindre verksamheter som inte har stora trafikvolymer finns viktiga saker att vara uppmärksam för i dessa verktyg:
- Ett stort värde med Search Console eller Webbmatser tools som det tidigare hette är ju att du kan få felmeddelanden från Google med saker du behöver uppmärksamma på din sajt.
- Var noga med att skicka in en sitemap i xml-format till Google i Search Console.
- Om du ligger på nivån att du jobbar med webbkampanjer där du betalar för trafik så sträva efter att sätta upp mätbara formulär eller liknande så du kan mäta resultaten på Google Analytics.
- För dig som jobbar med en lite större budget och särskilt inom e-handel så är Remarketing en självklarhet. Du fortsätter visa din annonser till de som redan en gång varit inne på din hemsida och läst om dina tjänster. Läs mer om Inbound Marketing.

Blogginlägget är en del i en serie artiklar om Digital strategi - Trender på Google
Här är länkar till samtliga artiklar i serien:
Digital strategi - 5 Trender på Google att ha koll på
1. Mobilanpassningar får ökad betydelse för placeringen på Google.
2. Utseendet på Googles söksida - Layout, adwords, bilder och strukturerade data
3. SEO strategier som hjälper dig lyckas på Google
4. Bemästra Google Analytics & Search console och för vem är Big data intressant?
5. Tekniska detaljer som påverkar sökresultatet på Google  

 

Taggar: Argonova, Smartphone, Responsiv, Trender, Webbstrategi, SEO, Google, Adwords
Publicerat: 26 maj 2016

Liknande blogginlägg

 • 3. SEO strategier som hjälper dig lyckas på Google

    Som nämnts tidigare så funkar fortfarande de traditionella SEO-teknikerna, men många gånger behöver man hitta nya vägar att få en bra synlighet. Några av de mer framgångsrika strategierna på senare år handlar om Branding, Content Marketing, länkar och att öka [...]

 • 5. Tekniska detaljer som påverkar sökresultatet på Google

  På detaljnivå händer förstås saker hela tiden, här kommer några saker att uppmärksamma nu på senare tid. - Sedan många år, håll koll på dina HTML-element. Säkerställ att endast en H1-tagg genereras per sida, att ALT- attribut finns på bilder, att unika [...]

 • Digital strategi - 5 Trender på Google att ha koll på!

  Senaste månaderna har vikten av att ha en digital strategi aktualiserats. Google kör en öppen kurs inom digital strategi på flera orter och i media kan man läsa om hur man blir omkörd och frånåkt om man inte har en digital strategi. Undersökningar talar om att 40 - 50% av alla företag saknar [...]

 • Webbtrender inom webbstrategi 2014

  De senaste åren har det ökade användandet av surfplattor, smartphones och datorer med olika skärmstorlekar haft stor effekt på webbens utveckling och hur vi använder den. Det är inte bara skärmstorlekarna som påverkar utvecklingen utan också det faktum att vi blivit mer mobila i vårt [...]

Bli kontaktad

Integritetspolicy