Varför mobil e-handel med responsiv design?

Svaret är enkelt: Antalet surfplattor och smartphones växer allt snabbare och därmed blir det allt viktigare att man kan erbjuda alla besökare en bra upplevelse via sin webbplats och e-handelslösning. Är din inriktning B2C så du säljer mot privatpersoner är ofta besöksandelen på mobil runt 70-80% säljer du mot företag så betyder inte det att andelen blir noll, snarare runt 30-40%.

Slutsatsen är enkel, en responsiv e-handel som fungerar för mobila enheter ger en ökad konvertering och i de flesta fall en betydande konkurrensfördel.

Vad innebär ”Responsiv”?

Responsiv design innebär att din webshop anpassar sig automatiskt efter skärmstorlek. Anpassningen handlar förutom layout även om hur element, navigering och interaktion fungerar i olika enheter. 
Vi talar alltså inte om en mobilversion av webbplatsen, tidigare kunde sajter byggas i olika versioner men det visade sig leda till flera problem, tex vad gäller underhåll, upplevelse och indexering på Google.

Läs mer om vårt erbjudande när det kommer till att starta e-handel här.

Hur kan konverteringen bli ännu bättre i mobilen?

Enligt HUI sker idag över 50 % av alla köp på en mobil. Här är några faktorer som man bör tänka på för att nå ända fram:
- Above the fold. Säkerställ upplevelsen innan man behöver börja scrolla.
- Säkerställ att olika ytor kommer i rätt ordning och funkar grafiskt på olika enheter.
- Var extra noggrann med layouten, tex mobilmenyn, sökrutan, sidfoten och ev chatt.
- Bildoptimera alla bildstorlekar för snabbare laddtider
- Kolla att kassan och betallösningen funkar utan trassel!

Bryr sig Google om mobilvänlig responsiv design?

Redan 2015 har Google officiellt bekräftat att mobilvänlighet är en rankingfaktor i den träfflista som genereras vid sökning på en mobil enhet. Och vad det verkar kommer det mobila indexet vara det som är grundläggande. Med en mobilvänlig responsiv design får du därmed en fördel gentemot webbplatser som inte har det och kommer högre upp i listorna, får mer trafik och förhoppningsvis affärer. Här ska framhållas att har inräknas också svarstider och andra faktorer som är extra vikt vid mobilanvändning.