Sunoff – sajten som blev det solklara valet

Summering

Sunoff är Sveriges ledande butikskedja inom solskydd med mer än 40 års erfarenhet av solavskärmning. Med deras hemsida i fokus anlitades Argonova Systems för att hjälpa butikskedjan med nya webbprojekt, webbstrategi och sökmotoroptimering.

Kundens behov

Sunoff - butikskedjan som säljer solskydd för hemmet, uteplatsen och altanen där ett stort fokus ligger på produkter av hög kvalitét och kundrådgivning. Årsskiftet mellan 2017 och 2018 fick Argonova förtroendet att i uppdrag utveckla Sunoffs befintliga hemsida med nya projekt och strategier för webben. Webbplatsen skulle inte endast vara en fröjd för ögat och vara användarvänlig – den skulle även leda till ökad organisk trafik. Vi fick då i uppdrag att även sökmotoroptimera den nya sajten med nytt och fräscht innehåll, självklart anpassat för målgruppen.

Lösning

Lösningen blev en helt ny webbdesign som linjerar med verksamhetens tonalitet och kärnvärden. Hemsidan optimerades för att vara lättnavigerad och användbar av alla, oavsett användare och enhet. Med kunden i fokus tog vi fram nytt och relevant innehåll för att möta kundens behov och förväntningar.

Resultat

Under perioden på två år har den organiska trafiken ökat med 120 % och med implementerad leadsmodul får man nu cirka 1500 leads per år. Sajten är numer användarvänlig, responsiv, snabbladdande och sökmotoroptimerad.

Nu riktar vi strålkastarna på den nya sajten och tackar Sunoff för ett roligt och utvecklande projekt. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet i framtiden!