UAMS - ett lyckat strategiskt samarbete inom webb och traditionella medier

Status

active

Summering

UAMS har haft ett mångårigt strategiskt samarbete med Argonova som skördat flera framgångar. Argonova har anlitats för allt från webbdesign, SEO och webbstrategi till logotyp, broschyrer och traditionell reklam.

Kundens behov

UAMS är specialister på att lösa sjukahus-problem i människors närmiljö, såsom hemmet, arbetsplatsen, skolan, dagiset, sommarstugan etc. Den höga kompetensen behövde även kommuniceras ut till maknaden på ett effektivt sätt. Utmaningen låg inte bara i att skapa ett attraktivt och professionellt material, utan även i att nå ut till marknaden i en konkurrensutsatt bransch.

Lösning

Den huvudsakliga kanalen föll naturligt på webben, men även "traditionellt" reklammaterial, som produktblad och broschyrer kompletterade den digitala närvaron på ett effektivt sätt. En ny webbplats och design av trycksaker, såsom visitkort, produktblad, mapp och broschyr togs fram. Argonova analyserade den befintliga identiteten hos UAMS och förstärkte dess positiva värden vilket gav ett bra gensvar hos marknaden.

Uppföljning

Under åren som gick förändrades markanden och nya utmaningar stod inför dörren. UAMS valde att återigen anlita Argonova, men nu gjorde man en mer grundläggande satsning. Ny logotyp. Logotypen är trots allt en grafisk representation som genomsyrar all visuell kommunikation som riktas mot kunder. Argonova behöll väl fungerande grafiska kännetecken från den gamla identiteten, såsom färgval och värdeord, men tog fram en uppfräschad och modern logotyp. Även produktbladen, broschyrerna och webben till nytt liv. En ny webbplats togs fram, med fokus på sökmotorvänlighet och riktlinjer som sökjättarna mejslat fram under åren. UAMS var redo att skörda nya framgångar.

Resultat

Det är spännande och uppmuntrande att se hur både UAMS och Argonova växt och breddat sin kompetens under åren som gått. UAMS arbetar idag i Stockholm, Norrtälje, Uppsala och Västerås. De har även filialer i Sundsvall, Göteborg och Malmö. Webben har en nyckelroll i framgångssagan och det strategiska samarbetet med Argonova fortsätter.