Här används cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Argonovas webb. Läs mer om Cookies & Integritet.

Webbdesign & webbstrategi, Webbyrå i Borås – kunder i hela landet

  • Toveks webbsystem

Webbplats för Toveks auktioner 2015

Nu har vi lanserat nytt webbsystem med kvalificerade funktioner för onlineauktioner till Toveks Auktioner. Det är ett skräddarsytt system med kapacitet att hantera flera pågående auktioner ofta med flera hundra objekt som auktioneras ut samtidigt.

 

Vår kund sedan 2009

2009 fick vi i uppdrag att utveckla en stabil lösning för auktioner på nätet. Tovek hade redan ett system för att hantera sina auktioner vad gäller fakturering, och detta system skulle kopplas till en webblösning där information skulle kunna utbytas mellan systemen. Ytterligare en utmaning var att hantera den belastningstopp som uppstår när auktionen håller på att närma sig sitt slut.

Nätauktionerna blev direkt en succé och sedan första auktionen 22 jan 2010 har mer än 250 auktioner genomförts med över 40 000 sålda objekt. Nu finns det över 17 000 registrerade användare från 20 länder.

Under senare år har omsättningen på auktionerna i webbsystem legat kring 100 milj sek.

Nytt kraftfullare Webbsystem 2015

Under 2014-2015 gjorde vi ett helt nytt skräddarsytt webbsystem. Numera är Toveks auktionssida responsiv och användarvänlig för alla besökare oavsett enhet. Administrationen har flera behörighetsnivåer och funktioner för administration av ekonomi (fakturor/självfakturor/kontering). Systemet är också integrerat med ett flertal API:er; Visma för ekonomi, Pacsoft (Unifaun) för frakt, DIBS för kortbetalning, Creditsafe för kreditupplysning/personuppgiftskoll.

Driftmässigt nyttjas lastbalansering för att hantera många aktiva användare samtidigt. Det finns också bland annat automatiserade funktioner för att meddela kund om händelser i systemet.

Vi har arbetat tätt med Tovek för att vidareutveckla sajten och detta pågår fortfarande. Vi har hjälp till med allt från strategi, design och programmering till inköp av nya servrar.

Bakgrund

Toveks auktioner är ett familjeföretag som funnits i över 30 år. Det är en av de fyra stora aktörerna inom auktion med konkursbon. Givetvis har de flesta auktioner tidigare skett som ”traditionella” auktioner på plats, och denna typ av auktioner sker fortfarande. En av nordens största traditionella auktion – Maskinbörsen – sker fortfarande två gånger per år hos Tovek i Ätran, en gång i mars och en gång i september. 

I korthet har vi gjort

  • Användarvänlig funktion & design. När auktionerna pågår skall användaren kunna se så mycket som möjligt vad som händer med de objekt han/hon är intresserad av.

  • Belastningsoptimerad programmering. Belastningen mångdubblas under korta perioder. Optimering har skett genom hårdvara, serverinställningar och programmering.

  • Administration. Omfattande funktionalitet för att enkelt kunna importera/exportera data från befintligt faktureringssystem, import av bilder, användarhantering, kreditupplysning, mailutskick, mm.

Björn Tibbling på Toveks berättar


”Vi har jobbat med Argonova Systems under ganska många år så när vi stod inför uppgradering av webbsystemet så kände vi en trygghet i den kompetens Argonova har inom webbdesign, användarvänlighet och systemutveckling.

Den tidigare hemsidan hade begränsningar i funktionalitet, hantering av datavolymer och funkade inte på mobila enheter. Med nytt webbsystem har vi löst dessa uppgifter så vi även fortsatt ligger i framkant när det gäller vår position som marknadsledande på konkursauktioner online i Norden. Vår omsättning har under flera år legat kring 100 milj sek och på senare år genereras nästan hela detta värde i webbsystemet, numer har vi bara ett fåtal liveauktioner per år.

För oss har detta varit ett mycket stort projekt som krävt helhjärtat engagemang och mycket tålamod för att nå målet. Vi är tacksamma att personalen på Argonova Systems alltid gör sitt bästa och delar vår vision att skapa ett marknadsledande webbsystem att växa i för framtiden.”

 

Nyfiken? Eller har du frågor på vårt erbjudande?

Ring oss på 033 - 20 75 00. Eller fyll i och sänd formuläret så kontaktar vi dig!

Integritetspolicy