Sociala medier - Facebook, LinkedIn, Instagram

Lyckas med en bra webbstrategi

Alla pratar om att lyckas på nätet genom smart närvaro på sociala medier, men hur funkar det? Vad ska man satsa på? Och hur når jag just min målgrupp så det blir en kostnadseffektiv marknadsföring som ger resultat? Ja, detta är bara några av de frågor vi möter när vi hjälper våra kunder med deras webbsatsning.

Fyra av fem svenskar använder sociala medier och det är en del av webben där det lönar sig att vara aktiv och synas. Genom regelbunden aktivitet online hjälper det dig att nå ut till nya kunder, få fler orders samtidigt som du stärker ditt varumärke. Man kan givetvis skjuta från höften och planlöst skapa konton i olika kanaler och se var man får napp. Men det är inget vi rekommenderar utan vi tycker istället att du ska ta fram en digital strategi och plan med utgångspunkt i din verksamhet, erbjudande och den målgrupp du vänder er mot.

Hitta rätt media att synas i, Facebook passar inte för alla

Egentligen är det ganska enkelt att lyckas med sociala medier, du behöver bara slå igenom bruset och det kan formuleras i ett enkelt statement: Du behöver finnas där din målgrupp är och tillhandahålla ett innehåll som gör att de intresserar sig för det du erbjuder. Men som du kanske räknat ut finns lite mer att ha koll på för att nå ända fram… 

Till en början brukar vi rekommendera att inte börja på alla plattformar samtidigt. Börja hellre i mindre skala och växla upp vartefter. Och tex på Facebook krävs numer nästan alltid att man marknadsför sina inlägg för att få trafik. Har du en verksamhet som funkar visuellt är ju Instagram det självklara valet. Och är din målgrupp mer professionell B2B till sin natur så är kanske LinkedIn första valet för dig.

sociala medier

Fem punkter som ofta återkommer när det gäller sociala medier:

  • Ta fram en digital strategi i syfte att analysera er målgrupp och hitta vilka kanaler den finns i.
  • Avsätt resurser för framställning av innehåll och publicering. Det behöver vara någon som känner för uppgiften och som har tid för arbetet. Sociala medier handlar om tvåvägskommunikation.
  • Börja i mindre skala och säkerställ att du håller hög kvalitet och regelbundet publicerar, ha en publiceringsplan med uppföljning. Om du inte har något bra innehåll att publicera är det bättre att inte publicera något alls.
  • Tajming är viktig, ha koll på läget och de trender och nyheter som berör din målgrupp och bransch. Håll koll på konkurrenterna.
  • Om det ingår annonsering med klickkostnad, var noga med uppföljningen så ni mäter vilka kampanjer som ger resultat.

Känns det som hemmaplan? Kör då igång. Tveka inte, börja redan idag!

Om det å andra sidan inte känns helt tryggt så hjälper vi er gärna. Vanliga enkla insatser kan exempelvis vara att starta upp en Facebooksida, få hjälp med videoklipp på Youtube eller ta fram en publiceringsplan för Instagram. Vi kan hjälpa er från ax till limpa när det kommer till sociala medier eller bara vara en stöttning längs vägens gång.

Eftersom nivån man vill ligga på kan variera stort kan vi erbjuda följande:

  • Månadspaket för sociala medier: Vi hjälper till med allt! Vi börjar med en analys av din verksamt, tillsammans tar vi fram mål för din närvaro i sociala medier och sedan sköter vi all publicering utifrån planen vi kommit fram till. 
  • Annonsering i sociala medier: Vi hjälper till med framtagning av målgrupper och annonser samt analys och justeringar för dina kampanjer. 
  • Workshop i sociala medier: Vi hjälper dig med analys, framtagning av målgrupper samt strategiplanering men sedan sköter du själv alla publiceringar och skapar engagerande innehåll.
  • Utbildning i sociala medier/Google Analytics: Vi lär dig grunderna samt det som krävs för att kunna lyckas i sociala medier. Vi erbjuder även utbildning i Google analytics så du själv kan läsa av trafiken som kommer till din webbsida. 

 

ARGONOVA SYSTEMS HJÄLPER DIG lyckas i sociala medier!

Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att ta fram en digital strategi utifrån dina önskemål och behov. Det sägs att om man inte syns så finns man inte heller, detta stämmer väldigt bra i sociala medier. Att synas där din målgrupp håller till är väl genomtänkt marknadsföring!