Webbdesign & webbstrategi, Webbyrå i Borås – kunder i hela landet

  • Argonova hjälper dig med din digitala strategi

Marknadsföring & Strategi för Sociala medier

Alla pratar om att lyckas på nätet genom smart närvaro på Sociala Medier, men hur funkar det? Vilka sajter ska jag satsa på? Och hur når jag just min målgrupp så det blir en kostnadseffektiv marknadsföring som ger resultat? Ja, detta är bara några av de frågor vi möter när vi hjälper våra kunder med deras webbsatsning.

Helt klart är att Sociala medier är en del av webben där det lönar sig att vara med och synas. Det hjälper att nå ut till nya kunder, få fler orders och stärker ditt varumärke. Man kan givetvis skjuta från höften och planlöst skapa konton på olika sajter och se var man får napp. Men inte oväntat blir vår rekommendation att ta fram en digital strategi med utgångspunkt i er verksamhet, erbjudande och den målgrupp ni vänder er mot.

Egentligen är det ganska enkelt att lyckas med sociala medier, det kan formuleras i ett enkelt statement: Du behöver finnas där din målgrupp är och tillhandahålla ett innehåll som gör att de intresserar sig för det du erbjuder. Men som du kanske räknat ut finns lite mer att ha koll på för att nå ända fram…

 

Fem punkter som ofta återkommer när det gäller Sociala medier


1. Ta fram en digital strategi i syfte att analysera er målgrupp, på vilka sajter ni ska nå ut mer ert budskap.
2. Avsätt resurser för publicering, det måste vara någon som känner för uppgiften. Kom ihåg att tanken med Sociala medier är tvåvägs-kommunikation, dialog.
3. Börja i mindre skala och säkerställ att ni håller hög kvalitet och regelbundet publicerar, ha en publiceringsplan med uppföljning.
4. Tajming är viktig, ha koll på läget och de trender och nyheter som berör er målgrupp och bransch. Ha koll på konkurrenterna.
5. Om det ingår annonsering med klickkostnad, var noga med uppföljningen så ni mäter vilka kampanjer som ger resultat.

Känns det som hemmaplan? Kör då igång. Tveka inte, börja redan idag!

Om det å andra sidan inte känns helt tryggt så hjälper vi er gärna. Vanliga enkla insatser kan tex vara att ta fram en bra facebooksida, hjälpa till med videoklipp på Youtube och att få dessa inlänkade på hemsidan. Vi hjälper också så den annonsering du har på dessa sajter håller budget och når rätt målgrupp.

Ta gärna en kontakt så går vi igenom och hjälper er forma en digital strategi så ni får fler kunder och orders med hjälp av sociala medier.

 

Nyfiken? Eller har du frågor på vårt erbjudande?

Ring oss på 033 - 20 75 00. Eller fyll i och sänd formuläret så kontaktar vi dig!