Annonsering på sociala medier

Nå nya kunder genom annonsering på Facebook, Instagram, LinkedIn och Tiktok

Nå nya kunder via sociala medier

Lyckas med annonsering på sociala medier

Alla pratar om att lyckas på nätet genom smart närvaro på sociala medier, men hur funkar det? Vad ska man satsa på? Och hur når jag just min målgrupp så det blir en kostnadseffektiv annonsering som ger resultat? Dessa är bara några av de frågor vi möter när vi hjälper våra kunder med deras webbsatsning.

Fyra av fem svenskar använder sociala medier och det är en del av webben där det lönar sig att vara aktiv och synas. Regelbunden aktivitet online hjälper er att nå ut till företagets målgrupp, få fler kunder samtidigt som ni stärker ert varumärke. Med hjälp av en digital strategi och en plan för både organiska inlägg och betald annonsering i sociala medier underlättas ert kommande marknadsföringsarbete. Vi på Argonova har lång erfarenhet av annonsering på sociala medier och vet vad som krävs för att bygga upp en bra grund för din sociala medier strategi.

Sponsrad annons på Istagram

Annonsering på Facebook eller Instagram?

Till en början brukar vi rekommendera att inte börja på alla plattformar samtidigt. Börja hellre i mindre skala med tex facebook annonsering eller Instagram annonsering och växla upp vartefter. De olika plattformarna skiljer sig åt och för att lyckas på Facebook krävs numer nästan alltid att man annonserar sina inlägg för att få trafik. Har du en verksamhet som funkar visuellt är ju annonsering på Instagram det självklara valet. Och är din målgrupp mer professionell B2B till sin natur så är kanske LinkedIn första valet för dig.

– Du behöver helt enkelt finnas där din målgrupp är och tillhandahålla innehåll som gör att de intresserade.

Fem punkter som ofta återkommer när det gäller sociala medier

Månadspaket för sociala medier:

Vi hjälper till med allt! Vi börjar med en analys av din verksamt, tillsammans tar vi fram mål för din närvaro i sociala medier och sedan sköter vi all publicering utifrån planen vi kommit fram till.

Annonsering i sociala medier: 

Vi hjälper till med framtagning av målgrupper och annonser samt analys och justeringar för dina kampanjer.

Workshop i sociala medier: 

Vi hjälper dig med analys, framtagning av målgrupper samt strategiplanering men sedan sköter du själv alla publiceringar och skapar engagerande innehåll.

Vi hjälper dig att lyckas

Vi förstår att det kan vara svårt att veta var och hur man skall börja, därför finns vi här för er! 

Behöver du hjälp med insatser som registrera konto eller ta fram en mer innehållsrik publiceringsplan? Vi kan hjälpa er från ax till limpa när det kommer till sociala medier. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig utifrån dina önskemål och behov. 

Populära sociala kanaler

Facebook

Här vill vi göra det lätt för användarna att ta till sig vår kunskap. Vi visar upp nyheter, event, tjänster och använder oss av både bild och rörligt material.

Instagram

Instagram är en källa där följarna letar efter inspiration och uppskattar design. Här kan vi vara mer personliga och använda kanalen som en dagbok. Presenterar professionalitet i form av vackert visuellt skapande och personliga bilder.

LinkedIn

Här går vi in med visionen att synas som ett attraktivt företag och fokus på att bygga kontakter. Dela med er av kunskap i former som blogginlägg, artiklar och tips.

TikTok

Gå viralt och nå engagerade målgrupper. Vi hjälper er i skapandet av ett annonskonto och ger er vägledning för annonsering på TikTok

Vanliga frågor om sociala medier

Vad finns det för fördelar med annonsering i sociala medier

Det finns flera fördelar med annonsering i sociala medier, bland annat:

1. Stor räckvidd: Sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn har miljontals användare över hela världen, vilket ger dig möjlighet att nå ut till en stor publik.

   
2. Möjlighet att rikta annonserna: Sociala medier ger dig möjlighet att rikta dina annonser till specifika målgrupper baserat på faktorer som demografi, intressen och beteende. Detta gör det möjligt att nå ut till rätt personer med rätt budskap.


3. Interaktiva annonser: Sociala medier ger dig möjlighet att skapa interaktiva annonser, som exempelvis tävlingar och frågesporter. Detta kan öka engagemanget från din målgrupp och skapa positiva associationer till ditt varumärke.


4. Möjlighet att mäta resultat: Sociala medieplattformar ger dig möjlighet att mäta resultatet av dina annonser i realtid. Du kan se hur många personer som har sett din annons, hur många som har klickat på den och hur många som har konverterat till kunder.


5. Kostnadseffektivt: Annonsering i sociala medier kan vara kostnadseffektivt jämfört med andra annonseringskanaler som TV, radio och tryckta medier. Du kan själv bestämma hur mycket pengar du vill spendera på annonsering och du betalar endast när någon interagerar med din annons.


6. Ökad synlighet: Genom att annonsera i sociala medier kan du öka din synlighet och medvetenhet kring ditt varumärke. Det kan hjälpa dig att nå ut till nya kunder och öka din försäljning.

Vad skall man tänka på vid annonsering?

När du annonserar i sociala medier finns det flera saker att tänka på för att optimera din annonseringskampanj. Här är några punkter att ha i åtanke:

 

1. Definiera ditt mål: Innan du börjar annonsera är det viktigt att du definierar ditt mål med kampanjen. Vill du öka antalet följare på sociala medier, öka trafiken till din webbplats eller öka försäljningen av en specifik produkt? Genom att ha ett tydligt mål kan du skapa en effektiv strategi för att uppnå detta.

2. Känn din målgrupp: För att skapa relevanta annonser är det viktigt att du har en god förståelse för din målgrupp. Vilka intressen har de? Vilken ålder och kön har de? Var bor de? Genom att skapa en detaljerad målgruppsprofil kan du skapa annonser som talar direkt till din målgrupp.

3. Använd engagerande och relevant innehåll: För att skapa effektiva annonser behöver du använda engagerande och relevant innehåll som väcker intresse hos din målgrupp. Det kan vara allt från en bild eller en video till en text som beskriver din produkt eller tjänst.

4. Använd en tydlig CTA: En CTA (Call-to-Action) är en tydlig uppmaning till din målgrupp att ta en specifik åtgärd, som att besöka din webbplats eller köpa din produkt. Genom att använda en tydlig och relevant CTA i dina annonser ökar du sannolikheten för att din målgrupp tar den åtgärd du vill att de ska ta.

5. Testa och optimer kontinuerligt: För att skapa en effektiv annonseringskampanj är det viktigt att du testar olika annonser och optimerar dem kontinuerligt för att se vilka som ger bäst resultat. Det kan vara allt från att ändra på målgruppen till att ändra på annonsens budskap eller bild. Genom att testa och optimera kontinuerligt kan du skapa en kampanj som ger bästa möjliga resultat.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.