Grafisk profil

Särskilj dig från konkurrenterna med en stark grafisk identitet

Varför ska man ha en grafisk profil?

Stärk ditt varumärke med en tydlig grafisk identitet

Att det tydligt framgår vem som står bakom ett meddelande är viktigt. Därför bör all kommunikation från ett företag kläs i en enhetlig grafisk profil.

Genom att konsekvent använda den grafiska profilen kan du stärka varumärket och öka kännedomen om företaget. Allt tryckt och digitalt material som produceras i företagets namn bör följa den grafiska profilen. 

En stark grafisk identitet ger en tydligare bild till omvärlden om vad företaget gör och vilka värderingar de står för. På så sätt får budskapen bättre genomslagskraft och högre trovärdighet.

Vi hjälper våra kunder att utveckla starka grafiska identiteter både för tryckt och digitalt material.

grafisk profil

Så jobbar vi för att skapa en grafisk profil

På Argonova sätter vi oss in i din verksamhet för att kunna skapa en grafisk identitet som passar dig och stärka ditt varumärke. Vi identifierar ditt företags kärnvärden, din vision och dina mål. Genom att framhäva vad varumärket ska representera kan vi skapa en stark anknytning till målgruppen.

I arbetet med att skapa en stark varumärkesprofil är design en avgörande faktor som kan påverka hur företaget uppfattas av både kunder och allmänheten. Det är därför viktigt för oss på Argonova att tillsammans med dig som uppdragsgivare diskutera och välja olika designelement som samverkar för att skapa en enhetlig och minnesvärd visuell identitet. 

Nedan följer några centrala frågor som ofta diskuteras när man utformar en varumärkesprofil:

Färgpalett

Valet av färger kan ge en omedelbar känsla och association till varumärket. Vilka färger representerar bäst företagets värderingar och känsla? Är det en djärv och energisk färgpalett eller en mer subtil och lugnande ton som passar företagets image bäst?

Typsnitt

Typsnittet som används i varumärkesprofilen påverkar läsbarhet och känsla. Valet kan landa på ett eller flera typsnitt som harmoniserar med varumärkets personlighet. Är det moderna och skarpa linjer eller en mer klassisk och tidlös stil som bättre förmedlar företagets budskap?

Bilder

Bilder och visuella element kan berätta en historia om varumärket. Vilken bildstil passar bäst – är det fotografier, illustrationer eller kanske en kombination av båda? Vilken atmosfär och känsla ska bilderna förmedla?

Logotypens användning

Logotypen är ansiktet utåt för varumärket och dess användning måste diskuteras noggrant. Var och hur kommer logotypen att användas? Ska den ha olika varianter för olika sammanhang? Hur stor ska logotypen vara, hur kan den placeras och anpassas för olika plattformar?

Grafiska element

Dekorativa mönster och olika grafiska element kan lägga till en extra dimension till varumärkets design. Vilka mönster passar till varumärket och hur kan de appliceras på olika material och ytor för att skapa igenkänning och enhetlighet?

Profilprodukter

Vilka produkter ska bära varumärket? Det kan vara allt från visitkort och brevpapper till förpackningsmaterial, kläder och giveaways. Här handlar det om att välja rätt produkter för att sprida varumärket på ett konsekvent sätt.

Fördelar med en grafisk profil

En väldefinierad grafisk profil är en investering som ger avkastning i form av ökad varumärkeskännedom, lojala kunder och ökad framgång på lång sikt. Vårt erfarna designteam är redo att hjälpa dig att skapa en grafisk identitet som tilltalar din målgrupp och ger din verksamhet en stabil grund att bygga på. Kontakta oss idag och låt oss ta ditt varumärke till nästa nivå.

Stärker varumärket

En välutvecklad grafisk profil ger din verksamhet en unik och igenkännbar identitet. Logotyp, färger, typsnitt och designelement arbetar tillsammans för att omedelbart kommunicera din företagspersonlighet och värderingar till din målgrupp.

Kreativ flexibilitet

En grafisk profil ger dig en stabil grund att bygga på samtidigt som den ger kreativ flexibilitet. Du kan anpassa dina designelement efter olika kampanjer och ändå behålla den övergripande igenkännbara stilen.

Lojala kunder

En konsekvent grafisk profil hjälper dig att bygga en långvarig relation med dina kunder. När de ser dina igenkännbara designelement om och om igen skapar det en starkare koppling och ökar sannolikheten för återkommande affärer.

Ökad konkurrenskraft

I en värld där första intrycket räknas är en professionell grafisk profil din bästa resurs. Den hjälper dig att sticka ut från mängden och konkurrera framgångsrikt på en global marknad.

Varför anlita Argonova att ta fram din grafiska identitet?

Kreativ flexibiltet

Våra designers har lång erfarenhet och är skickliga på att omsätta idéer och visioner i visuellt tilltalande grafiska element i linje med ditt varumärkes mål och värderingar.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar nära våra uppdragsgivare för att förstå deras specifika behov och önskemål. Detta resulterar i en grafisk profil anpassad efter just ditt företag och dess identitet och målgrupp.

Helhetsperspektiv

En grafisk profil handlar inte bara om en logotyp eller några färgval. Det handlar om att skapa en konsekvent och sammanhängande visuell identitet över alla plattformar och kanaler. Argonova kan ta fram en helhetslösning som hjälper dig synas oavsett marknadsföringskanal.

Webbutvecklare arbetar med webbutveckling
Takfix

Takfix

Takfix startpunkt var att ta fram en logotyp och ett grafiskt tilltalande paket som presenterar företaget utåt. För att skala upp sin affär ytterligare fanns ett behov av att marknadsföra sig effektivt. Ett långt och fruktsamt samarbete fick sin början.
Miramix

Miramix

Miramix startpunkt var att ta fram en logotyp och ett grafikt tilltalande paket som presenterar företaget utåt. Men det räcker förstås inte att finnas - man måste också synas. Utmaningen var att marknadsföra sig effektivt på alla fronter, från bildekaler till sökord för att nå en konkurrensutsatt marknad. Ett långt och fruktsamt samarbete fick sin början.
Referenser
Inspireras av våra kundcase

Vanliga frågor och svar om grafisk profil

Varför skall företag ha en grafisk profil?

Företag bör ha en grafisk profil eftersom det hjälper till att skapa ett enhetligt och igenkännligt utseende för företaget. En grafisk profil består vanligtvis av en uppsättning grafiska element, inklusive logotyp, färger, typsnitt och bildspråk. Dessa element används konsekvent på företagets marknadsföringsmaterial, webbplats, förpackningar, annonser och andra kommunikationsmedier.
Genom att ha en konsekvent och enhetlig grafisk profil kan företaget bygga upp sitt varumärke och skapa igenkänning och förtroende hos kunder och potentiella kunder. Det kan också hjälpa till att skilja företaget från konkurrenterna och göra det mer minnesvärt.
En annan fördel med en grafisk profil är att den kan hjälpa till att skapa effektiva och kraftfulla marknadsföringskampanjer. Genom att använda samma grafiska element i alla material kan företaget skapa en sammanhängande och effektiv marknadsföringsstrategi.
Slutligen kan en grafisk profil också bidra till att skapa kostnadseffektivitet och effektivitet genom att minimera behovet av att skapa nya designelement för varje marknadsföringsmaterial. Genom att ha en uppsättning grafiska element som kan återanvändas och anpassas efter behov kan företaget spara tid och pengar på marknadsföring och reklam.

Vad innehåller en grafisk profil?

En grafisk profil är en uppsättning riktlinjer och designelement som definierar företagets visuella identitet. En välutvecklad grafisk profil kan hjälpa till att skapa en enhetlig och igenkännbar image för företaget, oavsett var kommunikationen sker.
Här är några av de viktigaste elementen som vanligtvis ingår i en grafisk profil:

1. Logotyp: En visuell representation av företagets namn, som används för att identifiera företaget. Detta är ofta den mest välkända och igenkännliga delen av en grafisk profil.


2. Färger: En uppsättning specifika färger som definierar företagets färgpalett. Dessa färger används sedan konsekvent i all kommunikation från företaget, inklusive marknadsföringsmaterial, förpackningar, webbplats och sociala medier.


3. Typsnitt: En uppsättning specifika typsnitt som definierar företagets typografiska stil. Dessa typsnitt används sedan konsekvent i all textbaserad kommunikation från företaget.


4. Bildspråk: En uppsättning specifika bilder och grafiska element som definierar företagets bildspråk. Dessa bilder används sedan konsekvent i all grafisk kommunikation från företaget.


5. Ton och stil: En uppsättning riktlinjer som definierar företagets ton och stil i all kommunikation. Detta inkluderar riktlinjer för språk, tonalitet, och stil som ska användas för att skapa en konsekvent röst och image för företaget.

Genom att definiera dessa element i en grafisk profil kan företaget skapa en enhetlig och igenkännbar image i all sin kommunikation. Detta hjälper företaget att bygga upp sitt varumärke och skapa en positiv uppfattning hos kunder och potentiella kunder.

Vad kostar en grafisk profil?

Kostnaden för en grafisk profil kan variera beroende på flera faktorer, såsom företagets storlek, omfattningen av grafikprofilen, och vem som ska utveckla den. En professionellt utvecklad grafisk profil kan vara en investering som kan gynna företaget på lång sikt, och kostnaden kan variera beroende på vilken typ av grafisk profil som önskas och hur omfattande den är.
Här är några faktorer som kan påverka kostnaden för en grafisk profil:

 

1. Företagets storlek: Kostnaden för en grafisk profil kan bero på företagets storlek och hur många enheter eller avdelningar som behöver ha tillgång till grafikprofilen.
2. Omfattningen av grafikprofilen: En omfattande grafisk profil kan innebära fler designelement, riktlinjer och arbete för att utveckla, vilket kan påverka kostnaden.
3. Utvecklarens erfarenhet och kompetens: En erfaren och kompetent grafisk designer eller byrå kan ha högre timpris än en mindre erfaren designer.
4. Geografisk plats: Kostnaderna för grafisk design kan variera beroende på var företaget är lokaliserat. Större städer och mer välbeställda områden kan ha högre priser på grund av högre levnadskostnader och högre konkurrens.

 

En grafisk profil kan kosta allt från några tusenlappar till tiotusentals kronor eller mer beroende på ovanstående faktorer. Det är dock viktigt att tänka på att en välutvecklad grafisk profil kan vara en viktig investering för att bygga upp ett starkt varumärke och skapa igenkänning hos kunder och potentiella kunder.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.