Grafisk profil

Särskilj dig från konkurrenterna med en stark grafisk identitet

Varför ska man ha en grafisk profil?

Stärk ditt varumärke med en tydlig grafisk identitet

Att det tydligt framgår vem som står bakom ett meddelande är viktigt. Därför bör all kommunikation från ett företag kläs i en enhetlig grafisk profil.

Genom att konsekvent använda den grafiska profilen kan du stärka varumärket och öka kännedomen om företaget. Allt tryckt och digitalt material som produceras i företagets namn bör följa den grafiska profilen. 

En stark grafisk identitet ger en tydligare bild till omvärlden om vad företaget gör och vilka värderingar de står för. På så sätt får budskapen bättre genomslagskraft och högre trovärdighet.

Vi hjälper våra kunder att utveckla starka grafiska identiteter både för tryckt och digitalt material.

grafisk profil

Så jobbar vi för att skapa en grafisk profil

På Argonova sätter vi oss in i din verksamhet för att kunna skapa en grafisk identitet som passar dig och stärka ditt varumärke. Vi identifierar ditt företags kärnvärden, din vision och dina mål. Genom att framhäva vad varumärket ska representera kan vi skapa en stark anknytning till målgruppen.

I arbetet med att skapa en stark varumärkesprofil är design en avgörande faktor som kan påverka hur företaget uppfattas av både kunder och allmänheten. Det är därför viktigt för oss på Argonova att tillsammans med dig som uppdragsgivare diskutera och välja olika designelement som samverkar för att skapa en enhetlig och minnesvärd visuell identitet. 

Nedan följer några centrala frågor som ofta diskuteras när man utformar en varumärkesprofil:

Färgpalett

Valet av färger kan ge en omedelbar känsla och association till varumärket. Vilka färger representerar bäst företagets värderingar och känsla? Är det en djärv och energisk färgpalett eller en mer subtil och lugnande ton som passar företagets image bäst?

Typsnitt

Typsnittet som används i varumärkesprofilen påverkar läsbarhet och känsla. Valet kan landa på ett eller flera typsnitt som harmoniserar med varumärkets personlighet. Är det moderna och skarpa linjer eller en mer klassisk och tidlös stil som bättre förmedlar företagets budskap?

Bilder

Bilder och visuella element kan berätta en historia om varumärket. Vilken bildstil passar bäst – är det fotografier, illustrationer eller kanske en kombination av båda? Vilken atmosfär och känsla ska bilderna förmedla?

Logotypens användning

Logotypen är ansiktet utåt för varumärket och dess användning måste diskuteras noggrant. Var och hur kommer logotypen att användas? Ska den ha olika varianter för olika sammanhang? Hur stor ska logotypen vara, hur kan den placeras och anpassas för olika plattformar?

Grafiska element

Dekorativa mönster och olika grafiska element kan lägga till en extra dimension till varumärkets design. Vilka mönster passar till varumärket och hur kan de appliceras på olika material och ytor för att skapa igenkänning och enhetlighet?

Profilprodukter

Vilka produkter ska bära varumärket? Det kan vara allt från visitkort och brevpapper till förpackningsmaterial, kläder och giveaways. Här handlar det om att välja rätt produkter för att sprida varumärket på ett konsekvent sätt.

Fördelar med en grafisk profil

En väldefinierad grafisk profil är en investering som ger avkastning i form av ökad varumärkeskännedom, lojala kunder och ökad framgång på lång sikt. Vårt erfarna designteam är redo att hjälpa dig att skapa en grafisk identitet som tilltalar din målgrupp och ger din verksamhet en stabil grund att bygga på. Kontakta oss idag och låt oss ta ditt varumärke till nästa nivå.

Stärker varumärket

En välutvecklad grafisk profil ger din verksamhet en unik och igenkännbar identitet. Logotyp, färger, typsnitt och designelement arbetar tillsammans för att omedelbart kommunicera din företagspersonlighet och värderingar till din målgrupp.

Kreativ flexibilitet

En grafisk profil ger dig en stabil grund att bygga på samtidigt som den ger kreativ flexibilitet. Du kan anpassa dina designelement efter olika kampanjer och ändå behålla den övergripande igenkännbara stilen.

Lojala kunder

En konsekvent grafisk profil hjälper dig att bygga en långvarig relation med dina kunder. När de ser dina igenkännbara designelement om och om igen skapar det en starkare koppling och ökar sannolikheten för återkommande affärer.

Ökad konkurrenskraft

I en värld där första intrycket räknas är en professionell grafisk profil din bästa resurs. Den hjälper dig att sticka ut från mängden och konkurrera framgångsrikt på en global marknad.

Varför anlita oss för din grafiska identitet?

Kreativ flexibiltet

Våra designers har lång erfarenhet och är skickliga på att omsätta idéer och visioner i visuellt tilltalande grafiska element i linje med ditt varumärkes mål och värderingar.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar nära våra uppdragsgivare för att förstå deras specifika behov och önskemål. Detta resulterar i en grafisk profil anpassad efter just ditt företag och dess identitet och målgrupp.

Helhetsperspektiv

En grafisk profil handlar inte bara om en logotyp eller några färgval. Det handlar om att skapa en konsekvent och sammanhängande visuell identitet över alla plattformar och kanaler. Argonova kan ta fram en helhetslösning som hjälper dig synas oavsett marknadsföringskanal.

Vår webbutvecklare arbetar med webbutveckling
Takfix

Heltäckande lösning för Takfix

Takfix behövde en enhetlig visuell identitet och en modern webbplats för att bättre kommunicera sina tjänster och attrahera nya kunder. De behövde också förbättra sin digitala synlighet genom SEO och SEM för att öka trafiken till webbplatsen och generera fler leads.
Miramix

Miramix: En framgångssaga inom digital marknadsföring och visuell identitet

Miramix behövde en stark visuell identitet och en effektiv marknadsföringsstrategi för att synas på en konkurrensutsatt marknad. De behövde allt från logotyp och grafisk profil till en användarvänlig webbplats och SEO.

Kundcase

Inspireras av våra kundcase

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.