Sökmotoroptimering

Bättre position på Google ger fler kunder

Vad menas med SEO?

Sökmotoroptimering
- trafik som leder till ökad lönsamhet & fler affärer

Sökmotoroptimering innebär att en webbsida optimeras för att sökmotorerna skall se din sajt som relevant och rekommendera den till sökande kunder. Oavsett om du driver ett B2B eller B2C företag är sökmotoroptimering en avgörande faktor för de flesta företag.

Idag föregås mer än 80% av alla köpbeslut av en sökning på Google. Vi rekommenderar alltid sökmotoroptimering som en naturlig del i företagets webbstrategi. Målet är att stärka varumärket och nå ut till nya kunder och få en ökad försäljning och flöde på webbplatsen.

Pernilla, SEO specialist

Områden inom sökmotoroptimering

Sökordsanalys

Utifrån parametrarna sökvolym, relevans och konkurrens gör vi en bedömning över vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för. 

On Page SEO

Vi kontrollerar att sajten uppfyller kraven på innehåll, struktur och användar­upplevelse för att anses relevant både för Google och dina besökare.

Lokal SEO

Vi säkerställer att din företagsinformation är korrekt optimerad för lokala sökningar. Samt hjälper till med betyg och recensioner för att bygga förtroende.

Länkstrategi och länkarbete

Länkar är en viktig del när Google bedömer trovärdighet och relevans av din sajt. Vi hjälper dig att utarbeta en länkstrategi för att nå en högre position.

Varför bör du anlita en SEO- byrå?

Att anlita en SEO-byrå är ett smart beslut för företag och organisationer. Vi erbjuder expertis, erfarenhet och en resultatorienterad ansats till sökmotoroptimering (SEO). Vi har djupgående kunskap om de senaste SEO-trenderna och algoritmändringarna och tar hand om alla tekniska och strategiska aspekter av SEO, vilket sparar tid och resurser för ditt företag. Dessutom följer vi som SEO-byrå bästa praxis och etiska riktlinjer, vilket minskar risken för negativa konsekvenser. Genom att anlita oss får du en anpassad SEO-strategi som är skräddarsydd efter dina mål och din målgrupp. 

Erfarenhets sedan 2004

Argonova har hjälpt kunder sedan 2004 med att bygga en långsiktig och lönsam försäljning via SEO optimering. Vårt team arbetar tätt för att skapa de bästa förutsättningarna och analysera de möjligheter som finns. Inför varje nytt samarbete genomför vi en grundlig analys av din hemsida och kommer sedan med rekommendationer för de fortsatta arbetet.

Har du redan en sökordsanalys på plats? Då fokuserar vi på innehållet i form av effektiva titel-taggar, SEO-optimerade texter och en tydlig struktur. Vi rekommenderar våra kunder ett kontinuerligt löpande arbete med att genomföra uppdateringar av texter, titlar och blogginlägg för att ge sökmotorerna nytt och spännande innehåll.

Framgångsrika SEO-projekt

Norrköpings skateshop

Norrköping Skateshop

Norrköpings Skateshop driver en e-handelssajt och har en fysisk butik i Stockholm samt Norrköping. Företaget har samarbetat med Argonova under många år. När det var dags att göra en satsning för webbutiken fick Argonova äran att bygga den nya lösningen.

Borås Elhandel

Borås Elhandel

Borås elhandel säljer el och solenergi till Boråsare i Sjuhärad och övriga Sverige. Vi hjälper med grafisk formgivning, webb, marknadsföring, SEO, sociala medier och affärsutveckling på webben.

Kostnadsfri SEO-analys

Få en rapport i PDF-format på din sajts förbättringspotential

Frågor och svar om SEO

Vad menas med SEO?

SEO står för ”Search Engine Optimization”, vilket innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att förbättra synligheten på sökmotorer som Google eller Bing. Syftet med SEO är att öka mängden och kvaliteten på organisk trafik, det vill säga trafik som kommer från sökresultat utan att man betalar för annonsering. Genom att förbättra sökmotorrankningen kan man få mer trafik till sin webbplats och därmed öka möjligheten till fler konverteringar, t.ex. köp, registreringar eller nedladdningar.
SEO omfattar många olika strategier och tekniker, såsom att välja relevanta sökord och fraser, optimera webbplatsens tekniska struktur och laddningstid, skapa högkvalitativt innehåll, optimera meta-taggar och rubriker, få högkvalitativa länkar från andra webbplatser och förbättra användarupplevelsen. Det handlar också om att följa sökmotorernas riktlinjer och att undvika ”black hat” tekniker som kan leda till bestraffningar och sämre rankning.
En effektiv SEO-strategi kräver en noggrann planering och en kontinuerlig uppföljning av sökmotorrankningen och trafikdata. Det är också viktigt att ha en förståelse för sin målgrupp och deras sökbeteende, så att man kan skapa relevant och värdefullt innehåll som lockar och engagerar användarna.

Vad är skillnaden på SEO och SEM?

SEO och SEM är två olika sätt att förbättra synligheten på sökmotorer, men de skiljer sig åt i flera avseenden.
SEO, som står för ”Search Engine Optimization”, handlar om att optimera webbplatsens innehåll och tekniska aspekter för att förbättra organisk synlighet på sökmotorer. Det innefattar att optimera webbplatsens struktur, innehåll, länkprofil, metadata och andra faktorer för att öka dess relevans och auktoritet för specifika sökord och fraser. SEO kan ta tid att ge effekt, men kan också ge långsiktiga fördelar genom att öka organisk trafik och konverteringar.
SEM, som står för ”Search Engine Marketing”, är en bredare term som inkluderar både SEO och andra betalda marknadsföringsaktiviteter som annonsering på sökmotorer, till exempel Google Ads eller Bing Ads. SEM är en mer omedelbar metod för att öka synligheten på sökmotorer och kan ge snabbare resultat än SEO, men kan också bli mer kostsamt på längre sikt.
Sammanfattningsvis är SEO en delmängd av SEM och fokuserar på att förbättra organisk synlighet, medan SEM innefattar både organisk och betald synlighet på sökmotorer.

Vilka SEO verktyg kan man använda?

Det finns många SEO-verktyg som kan användas för att förbättra webbplatsens sökmotoroptimering. Här är några av de mest användbara och populära verktygen:

1. Google Analytics – Ett gratis analysverktyg som ger detaljerad information om webbplatsens trafik, användarbeteende, konverteringar och annan viktig data.


2. Google Search Console – Ett gratis verktyg som ger insikt om hur webbplatsen presterar på Google-sökresultat och ger tips om hur man kan förbättra sökmotoroptimering.


3. Ahrefs – Ett betalverktyg som ger detaljerad analys av sökordsrankning, konkurrentanalys, länkbyggande och andra SEO-relaterade faktorer.


4. SEMrush – Ett annat betalverktyg som ger information om sökordsrankning, konkurrentanalys, trafikdata och annan SEO-information.


5. Moz – Ett allt-i-ett verktyg för sökmotoroptimering som ger information om sökordsrankning, webbplatslänkar, analys av sökordskonkurrens och andra SEO-relaterade faktorer.


6. Screaming Frog – Ett verktyg för sökmotoroptimering som kan användas för att analysera tekniska aspekter av webbplatsen, såsom URL-struktur, interna länkar och sidladdningstid.


7. Yoast SEO – Ett populärt WordPress-plugin som ger tips och råd för sökmotoroptimering direkt i redigeringsgränssnittet för webbplatsens innehåll.

Det finns många andra verktyg tillgängliga, men dessa är några av de mest använda och effektiva verktygen för sökmotoroptimering. Valet av verktyg beror på många faktorer, såsom webbplatsens storlek, målgrupp och syfte, samt vilken typ av information man vill ha om sin SEO-prestanda.

Hur lång tid tar det att få resultat från SEO

Tiden det tar att se resultat från SEO kan variera beroende på flera faktorer, såsom konkurrensen på sökordsmarknaden, den tekniska strukturen på webbplatsen, kvaliteten på innehållet och vilka åtgärder som vidtas för att förbättra sökmotoroptimeringen. Det är därför svårt att ge en exakt tidslinje för när SEO-resultat kan förväntas.
Vanligtvis tar det åtminstone några månader att börja se effekter av SEO-optimering, men det kan ta upp till sex månader eller mer beroende på faktorerna ovan. Det är viktigt att komma ihåg att SEO är en långsiktig strategi som kräver tålamod och kontinuerligt arbete för att uppnå och behålla resultat. Det är också viktigt att vara realistisk med sina förväntningar och förstå att sökmotoroptimering är en konkurrensutsatt marknad där det kan ta tid att nå topprankningar, speciellt för konkurrenskraftiga sökord.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.