Sökmotor­optimering

Bättre position på Google ger fler kunder

Vad menas med SEO?

Sökmotoroptimering
- trafik som leder till ökad lönsamhet & fler affärer

Sökmotoroptimering innebär att en webbsida optimeras för att sökmotorerna skall se din sajt som relevant och rekommendera den till sökande kunder. Oavsett om du driver ett B2B eller B2C företag är sökmotoroptimering en avgörande faktor för de flesta företag.

Idag föregås mer än 80% av alla köpbeslut av en sökning på Google. Vi rekommenderar alltid sökmotoroptimering som en naturlig del i företagets webbstrategi. Målet är att stärka varumärket och nå ut till nya kunder och få en ökad försäljning och flöde på webbplatsen.

SEO specialist

Framgångsrika SEO-projekt

Norrköpings skateshop

Norrköping Skateshop

Norrköpings Skateshop driver en e-handelssajt och har en fysisk butik i Stockholm samt Norrköping. Företaget har samarbetat med Argonova under många år. När det var dags att göra en satsning för webbutiken fick Argonova äran att bygga den nya lösningen.

Borås Elhandel

Borås elhandel säljer el och solenergi till Boråsare i Sjuhärad och övriga Sverige. Vi hjälper med grafisk formgivning, webb, marknadsföring, SEO, sociala medier och affärsutveckling på webben.

Kostnadsfri SEO-analys

Få en rapport i PDF-format på din sajts förbättringspotential

Så jobbar vi med SEO

STEG 1

Sökordsanalys

Utifrån parametrarna sökvolym, relevans och konkurrens gör vi en bedömning över vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för. 

STEG 2

On Page optimering

Vi kontrollerar att sajten uppfyller kraven på innehåll, struktur och användar­upplevelse för att anses relevant både för Google och dina besökare.

STEG 3

Länkstrategi och länkarbete

Länkar är en viktig del när Google bedömer trovärdighet och relevans av din sajt. Vi hjälper dig att utarbeta en länkstrategi för att nå en högre position.

STEG 4

Rapportering & uppföljning

Vi följer löpande utvecklingen av din söktrafik och dina positioner i Googles sökresultat. Vi rapporterar och ger rekommendationer  för att höja positionerna ytterligare.

Hur gör man bra SEO?

SEO för sökmotorer kan vara mycket tidsödande och kräver tålamod och kontinuerliga insatser. Dessutom ändrar sökmotorerna kontinuerligt villkoren för hur man värderar olika hemsidor och vilken placering de får, vilket gör sökmotoroptimeringen ännu mer utmanande.

I grunden handlar det om att hjälpa Google se att din sajt är relevant för de specifika sökord som du vill synas på. Här handlar det om att ha ett fylligt och uppdaterat innehåll. Webbplats behöver även fungera bra på mobila enheter med snabba laddtider. Genom att kombinera SEO med sponsrade länkar uppnår man maximal effekt i sin sökordsmarknadsföring.

Erfarenhet sedan 2004

Argonova har hjälpt kunder sedan 2004 med att bygga en långsiktig och lönsam försäljning via SEO optimering. Vårt team arbetar tätt för att skapa de bästa förutsättningarna och analysera de möjligheter som finns. Inför varje nytt samarbete genomför vi en grundlig analys av dig hemsida och kommer sedan med rekommendationer för de fortsatta  arbetet.

Har du redan en sökordsanalys på plats? Då fokuserar vi på innehållet i form av effektiva titel-taggar, SEO-optimerade texter och en tydlig struktur. Vi rekommenderar våra kunder ett kontinuerligt löpande arbete med att genomföra uppdateringar av texter, titlar och blogginlägg för att ge sökmotorerna nytt och spännande innehåll.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält