E-handelsplattform

Starta e-handel

Skräddarsydd e-handelsplattform

Välj rätt förutsättningar till din e-handel

Shoppingbeteendet hos kunderna har förändrats och det går inte längre att blunda för hur viktigt ett företags e-handelsplattform är för att driva affärer. Idag inleder större delen av kunderna sin köpresa på webben. Globaliseringen har påverkat och skapat möjligheter för företag som har en e-handel att enklare nå ny nya och befintliga kunder världen över.

 

Oavsett om ditt företag vänder sig B2B eller B2C finns våra duktiga webbutvecklare här för att bygga skräddarsydda e-handelslösningar utefter ditt företags behov. Under ett möte går vi igenom er vision och behov av e-handelsplattform för att komma med rekommenderade förslag till din nya e-handelslösning. Vår vision är att leverera en e-handelsplattform att som går att växa i och som fokuserar på väl utformad UX som genererar fler konverteringar.

Vi tar ett helhetsansvar för utvecklingen och erbjuder även möjlighet att efter lansering hitta dina kunder och förbättra försäljning via SEO och annonsering via sökannonser (Google Ads).

webbshop e-handel
jobbar med webbshop för e-handel

Utveckla din e-handelsplattform

Utvecklingen inom affärssystem och integrationer går i rasande fart! Äger du redan en e-handelsplattform idag och vill migrera för att skala upp affären? Inga problem för oss!

Idag finns näst intill oändliga möjligheter för dig som vill integrera affärssystem till din e-handel för att kunna driva effektiv försäljning. Vår bredd av kunskap gör oss till en kvalificerad partner för din e-handelsplattform. Våra skickliga utvecklare bygger webbsystem och skräddarsyr e-handelslösningar efter just ditt företag och affärssystems behov.

Säkra betalningar

Betallösning för din e-handelsplattform

Sedan 2004 har Argonova hjälp företag att skala upp företags affärer och drömmar. Med IT-bolaget Remote24 i ryggen har vi lösningar på de flesta önskemål inom betallösningar. Remote24 har även ingått ett partnerskap med Swish så vi kan erbjuda våra uppdragsgivare en teknisk helhetslösning kopplad till Swish.

Några av de betallösningar vi jobbar med

Svensk köksinredning

Kökstillbehör.nu

För att tillmötesgå kundernas behov och samtidigt skala upp sin verksamhet behövde Svensk Köksinredning en ny e-handel.
Norrköpings skateshop

Norrköpings Skateshop

För att nå framgång inom e-handel är användarupplevelsen en viktig del. Norrköpings Skateshop har ett stort utbud och det är viktigt att produkterna presenteras på ett snyggt och lättöverskådligt sätt för att användaren lätt ska hitta det den söker. För Norrköpings Skateshop har det också varit viktigt att på ett snabbt och enkelt sätt kunna administrera produkterna.
Referenser
Inspireras av våra kundcase

Vanliga frågor & svar om e-handel

Starta e-handel

Att starta e-handel är en spännande och potentiellt lukrativ affärsidé i dagens digitala era. Med en växande e-handelsmarknad och konsumenter som blir allt mer benägna att handla online finns det otroliga möjligheter att skapa en framgångsrik verksamhet. Men vad krävs egentligen för att starta en e-handel? I denna guide kommer vi att gå igenom de viktigaste stegen och faktorerna du behöver överväga för att sätta igång.

 

1. Affärsplanering och marknadsundersökning: Innan du dyker in i e-handelsvärlden är det viktigt att utföra en noggrann marknadsundersökning och skapa en detaljerad affärsplan. Identifiera din målgrupp, konkurrenter och unika försäljningsförslag. Utvärdera efterfrågan på dina produkter eller tjänster och skapa en strategi för att nå ut till din målgrupp.

2. Val av produkter och leverantörer: Bestäm vilka produkter eller tjänster du vill sälja i din e-handel. Utforska olika leverantörer och hitta pålitliga källor för att säkerställa en konsekvent produktkvalitet och leverans. Överväg också om du ska tillverka dina egna produkter eller samarbeta med andra företag.

3. Skapa en professionell webbplats: En välutformad och användarvänlig webbplats är avgörande för din e-handels framgång. Anlita en webbutvecklare eller använd en e-handelsplattform för att skapa en responsiv och SEO-vänlig webbplats. Se till att inkludera viktiga element som produktsidor, en sökfunktion, en smidig kassaprocess och säkerhetsåtgärder för att skydda kunddata.

4. Betalningslösningar och säkerhet: För att säkerställa smidiga transaktioner behöver du integrera pålitliga betalningslösningar på din e-handelswebbplats. Erbjud flera betalningsalternativ, som kreditkort, PayPal eller mobilbetalningar. Dessutom är det viktigt att skydda kundinformation genom att implementera säkerhetsprotokoll, som SSL-certifikat och datakryptering.

5. Logistik och leveranshantering: Effektiv logistik och leveranshantering är nyckeln till att tillfredsställa kundernas förväntningar. Hitta pålitliga leveranspartners och skapa en strukturerad process för att hantera ordrar, lagerhållning och returer. Erbjud olika fraktalternativ och se till att tydligt kommunicera leveranstider och kostnader för dina kunder.

6. Marknadsföring och synlighet: För att locka kunder till din e-handel behöver du implementera en strategi för digital marknadsföring och synlighet.

7. Och en till viktigt punkt, lyssna och utveckla. Använd dig av recensioner och betyg för att kunna ta emot kunderna input och kunna förändra till det bättre.

Betallösningar för e-handel

Det finns flera olika betallösningar som du kan använda för din e-handelsverksamhet. Här är några av de vanligaste betalningsmetoderna:

 

1. Kreditkortsbetalningar: Kreditkort är en av de mest populära betalningsmetoderna för e-handel. Genom att integrera en betalningsgateway, som exempelvis Stripe eller PayPal, kan du acceptera betalningar från olika kreditkort, inklusive Visa, Mastercard, American Express och andra.
2. Banköverföringar: Banköverföringar är en annan vanlig betalningsmetod där kunder kan överföra pengar direkt från sina bankkonton till ditt företagskonto. Detta kräver att du tillhandahåller bankinformation för kunden att göra överföringen.
3. E-plånböcker: E-plånböcker, som exempelvis PayPal, Google Pay eller Apple Pay, har blivit alltmer populära. Dessa plattformar tillåter kunder att länka sina bankkonton eller kreditkort för att genomföra snabba och enkla betalningar online.
4. E-fakturor: Genom att erbjuda e-fakturor ger du kunderna möjlighet att betala genom att skicka en faktura via e-post eller annan digital kommunikation. Kunden kan sedan betala fakturan genom att följa instruktionerna på fakturan och använda en valfri betalningsmetod, som kreditkort eller banköverföring.
5. Betalning vid leverans: För vissa kunder kan betalning vid leverans vara ett föredraget alternativ. Detta innebär att kunden betalar för varorna när de mottas. Det kan vara ett bra alternativ för kunder som inte är bekväma med att betala på förhand eller föredrar att inspektera varorna innan de betalar.
6. Avbetalning och fakturabetalning: Genom att erbjuda avbetalningsalternativ eller fakturabetalning kan du ge kunderna möjlighet att dela upp betalningen över tid eller betala efter att de har mottagit varorna. Detta kan vara lockande för kunder som inte vill betala hela beloppet på en gång.
7. Swish: Swish är en populär betalningsmetod i Sverige och har blivit ett föredraget alternativ för många kunder. Genom att integrera Swish som betalningsalternativ på din e-handelsplattform kan kunderna enkelt betala genom att använda sin mobiltelefon och Swish-appen. Swish erbjuder snabba och smidiga betalningar i realtid, vilket ger både dig och dina kunder en bekväm och säker betalningsupplevelse.

 

Det är viktigt att överväga vilka betalningsmetoder som är mest relevanta för din målgrupp och ge dem flera alternativ för att förbättra kundens köpupplevelse. Du kan också använda en kombination av olika betalningslösningar för att erbjuda en bredare täckning och öka bekvämligheten för dina kunder.

7 tips vid val av e-handelsplattform

När du väljer en e-handelsplattform för din verksamhet finns det flera viktiga faktorer att överväga. Här är några nyckelområden att tänka på:

 

1. Anpassningsbarhet och flexibilitet: Se till att välja en plattform som kan anpassas efter dina specifika behov och affärsmodell. En flexibel plattform gör det möjligt att skapa en unik och engagerande webbutik som passar din varumärkesidentitet och erbjuder en bra användarupplevelse.
2. Skalbarhet: Tänk på din framtida tillväxt och välj en plattform som kan växa i takt med din verksamhet. Det är viktigt att ha möjligheten att lägga till fler produkter, hantera ökad trafik och stödja nya funktioner när din verksamhet expanderar.
3. Säkerhet: Eftersom e-handel innebär hantering av känslig kundinformation, måste du se till att plattformen erbjuder hög säkerhet. Kontrollera att plattformen har robusta säkerhetsfunktioner, som SSL-certifikat för krypterad dataöverföring och skydd mot skadlig programvara.
4. Integrationer och tredjepartsverktyg: Kontrollera vilka integrationer och tredjepartsverktyg som erbjuds av plattformen. Det kan vara viktigt att kunna integrera med populära betalningsportaler, fraktleverantörer, marknadsföringsverktyg och andra system för att effektivisera din verksamhet.
5. SEO-vänlighet: En sökmotoroptimerad plattform kan hjälpa dig att ranka högt i sökresultaten och öka synligheten för din webbutik. Se efter plattformar som erbjuder SEO-funktioner, som anpassade URL-strukturer, meta-taggar och möjligheten att optimera sidor för specifika nyckelord.
6. Support och användarvänlighet: Kontrollera vilken typ av support som erbjuds av plattformen. Det är viktigt att kunna få hjälp när du stöter på problem eller har frågor. Dessutom bör plattformen vara användarvänlig och ha en intuitiv gränssnitt som gör det enkelt att hantera och uppdatera din webbutik.
7. Kostnad och prissättning: Ta reda på vilka avgifter och kostnader som är associerade med plattformen. Vissa erbjuder en månadsavgift medan andra tar en procentuell andel av försäljningen. Se till att förstå de olika prisstrukturerna och välj en plattform som passar din budget och försäljningsvolym.

 

Att välja rätt e-handelsplattform är avgörande för att skapa en framgångsrik onlineverksamhet. Genom att överväga dessa viktiga faktorer kan du hitta en plattform som passar dina behov och hjälper dig att uppnå dina försäljningsmål.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.