Content Marketing

Kraftfullt content som gör skillnad

Sprid värdefullt, relevant och konsekvent innehåll

Content marketing

- en stor del inom inbound marketing

Med en väl genomtänkt content marketing strategi kan du återskapa betydelsefull kommunikation till alla dina kanaler. Vi hjälper dig att skapa en röd tråd mellan webbsida och dina marknadsföringsinsatser i form av nyhetsbrev, säljmaterial, kampanjer och sociala medier. Allt för att fortsätta att sprida värdefullt, relevant och konsekvent innehåll för att attrahera och behålla dina utvalda målgrupper. 

Genom inbound marketing låter vi kunderna komma till er för att ta del av intressanta blogginlägg, problemlösningar och er kunskap. Content marketing är ett strategiskt tillvägagångssätt som ger värde för kunderna och bygger förtroende.

Content marketing strategi

Vi hjälper er gärna att ta fram bra och väl genomtänkt content marketing strategi som långsiktigt hjälper ditt företag att distrubera relevant och värdefullt innehåll. Med hjälp av en contentplanering får du strukturerat innehåll, vad som skall publiceras och får en bra överblick över alla de taktiska delarna för ditt innehåll.

content marketing i mobilen

Content marketing

Vad kan vi göra för dig?

Grafisk design

En bild säger mer än 1000 ord! Men hjälp av grafisk material som förmedlar en känsla kan vi på ett djupare plan förmedla företagets historia och identitet.

Vår kreativa designer hjälper er att uttrycka företagets identitet på ett proffesionellt och tydligt vis!

Copywriting

Genom träffsäkra och rätt formulerade texter kan du både engagera och skicka ett tydligt budskap ut till kund.

Vi trollar med ord för att skapa förmedla syfte med fokus på företagets tonalitet. Vi efterstärvar att få till den perfekta story twisten för att få ditt företag att sticka ut på den konkurrerande markanden.

Sociala medier

Idag spenderas otroligt mycket tid på sociala kanaler. Sociala kanaler är utmärkta kanaler för att sprida sitt företags budskap och skapa varumärkeskännedom.

Tillsammans med er skapar vi grafiskt vackra bilder och förmedlar en känsla som väcker uppmärksamhet. Vi hjälper er med val av kanaler och anpassar kommunikationen för respektive kanal.

Fotografering & foto

Med hjälp av vackra foton har du möjlighet att skapa en personlig kontakt med dina kunder som särskiljer dig från konkurrenterna.

En webbsida som använder egna och personliga bilder har ur ett SEO perspektiv förbättrade möjligheter till bättre resultat i Googles sökmotorer.

Kraftfullt innehåll som gör skillnad

Content är det engelska ordet för innehåll och används för att stärka ditt varumärke och grafiska identitet. Bra innehåll skall väcka känslor, berättar ditt företags historia och driver konverteringar. Här gäller det att på ett värdefullt sätt kombinera ditt företags historia samtidigt som man lägger fokus på att presentera innehåll som attraherar och engagerar dina kunder.

Genom värdefullt innehåll övertygar vi kunderna att göra de handlingar som du önskar!

Hur skapar man innehåll?

Beroende på vad syftet är med dig webbsida optimerar vi innehåll så som texter, bilder, videos och ljudfiler. Vi vill undvika att skapa en trist kommunikation med dåliga budskap. Därför optimerar vi dina texter som leder till värde för dina kunder och tar fram vackra bilder som leder till visuellt tillfredställande hos besökarna.

I framtagandet av content har du som uppdragsgivare en viktig roll. För att skapa värdefullt innehåll behöver vi förstå din verksamhets historia, dina mål och syftet med ditt företag. Att optimera en webbsida med content går hand i hand med att skapa en UX-design med en tydliga informationsstruktur och funktionalitet.

Vanliga frågor inom Content Marketing

Vad menas med innehållsmarknadsföring?

Innehållsmarknadsföring (eng. content marketing) är en marknadsföringsstrategi som fokuserar på att skapa och distribuera värdefullt och relevant innehåll för en specifik målgrupp. Syftet med innehållsmarknadsföring är att attrahera och behålla en målgrupps intresse och lojalitet genom att tillhandahålla information, lösningar och underhållning som är relevanta för målgruppens behov.
Innehållsmarknadsföring kan innefatta olika former av innehåll, såsom blogginlägg, artiklar, videor, poddar, infografik, e-böcker, guider, casestudier, sociala medieinlägg och mycket mer. Innehållet kan publiceras på företagets egna webbplatser och sociala medier, eller distribueras via andra kanaler såsom influencer marketing och PR.
Genom att använda innehållsmarknadsföring kan företag bygga relationer med sin målgrupp, öka sitt varumärkesmedvetenhet, öka sin synlighet på sökmotorer och sociala medier, och generera leads och försäljning. Det kräver dock en strategisk planering, noggrann målgruppsanalys och en kontinuerlig produktion av högkvalitativt innehåll som är relevant och engagerande för målgruppen.

Vad är inbound marketing?

Inbound marketing är en marknadsföringsstrategi som fokuserar på att locka potentiella kunder till ditt företag genom relevant och värdefullt innehåll och genom att skapa en meningsfull och varaktig relation med kunden. I stället för att försöka sälja direkt till kunden, arbetar inbound marketing med att skapa en förståelse för kundens behov och önskemål, och försöker att ge dem de verktyg och resurser som de behöver för att fatta beslut om att köpa från företaget.
Inbound marketing innefattar vanligtvis en kombination av olika digitala marknadsföringsmetoder, såsom sökmotoroptimering (SEO), content marketing, sociala medier, e-postmarknadsföring och marknadsautomation. Genom att skapa relevant och värdefullt innehåll som är optimerat för sökmotorer och delas på sociala medier, kan företag locka till sig potentiella kunder och bygga en relation med dem genom att tillhandahålla lösningar på deras problem och behov.
Inbound marketing kan vara en effektiv metod för att skapa lojala och nöjda kunder, och kan hjälpa företag att minska kostnaderna för marknadsföring samtidigt som de ökar konverteringsgraden och försäljningen. Men det kräver en noggrann planering och en förståelse för kundens behov och beteenden, samt en kontinuerlig produktion av högkvalitativt innehåll och en väl fungerande marknadsföringsautomation.

Hur skapar man bra content?

Att skriva bra content kräver en kombination av kunskap om ämnet, kreativitet och skrivfärdigheter. Här är några tips som kan hjälpa dig att skriva bra content:

1. Förstå din målgrupp: Innan du börjar skriva är det viktigt att du förstår vem din målgrupp är, vad de är intresserade av, vad deras behov och problem är och hur din content kan hjälpa dem. Anpassa ditt språk, ton och stil efter din målgrupp.


2. Ha en tydlig struktur: Se till att din content har en tydlig struktur med en inledning, en huvuddel och en avslutning. Använd rubriker och stycken för att göra texten mer lättläst och överskådlig.


3. Skriv engagerande och relevant content: Använd en övertygande ton och undvik att vara för formell eller opersonlig. Skriv om ämnen som är relevanta och intressanta för din målgrupp. Var kreativ och tänk utanför boxen för att sticka ut från konkurrenterna.


4. Använd bilder och grafik: Använd bilder, diagram och andra grafiska element för att göra din content mer lättläst och visuellt tilltalande.


5. Optimera för sökmotorer: Se till att din content är optimerad för sökmotorer genom att använda relevanta sökord och fraser i texten och i rubrikerna. Detta kan hjälpa din content att ranka högre i sökresultaten.


6. Redigera och korrekturläs: Läs igenom och redigera din content noggrant innan du publicerar den. Dubbelkolla stavning och grammatik, och se till att allt är korrekt och lättförståeligt.


7. Följ upp och utvärdera: Följ upp din content och utvärdera dess prestanda för att se vad som fungerar och vad som kan förbättras. Använd feedback från din målgrupp och analysera data för att göra din content ännu bättre i framtiden.

 

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett offertförslag så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.