Universal Analytics ersätts av Google Analytics 4

Google Analytics

Tidigare i år annonserade Google Analytics att spårningskoden Universal Analytics kommer sluta mäta statistik den 1 juli 2023. Koden kommer i stället ersättas av spårningskoden Google Analytics 4 (GA4). Förändringen påverkar alla sajter som använder Google Analytics.

Google Analytics 4 kommer med många nya och förbättrade funktioner. Integrationen av olika dataflöden är mer omfattande, vilket ger en bättre bild av besökarna. Genom maskininlärning kommer det bli enklare att förutspå besökarnas beteende. Samtidigt har besökarnas integritet fått större fokus. 

Vad behöver du göra?

Använder ditt företag Universal Analytics idag och vill fortsätta samla in data?
Då rekommenderar vi dig att redan nu sätta upp en spårning med GA4 parallellt vid sidan av Universal Analytics. Detta för att säkerställa att du har tillräcklig data i den nya egendomen för att fortsatt kunna ta strategiska beslut när den gamla försvinner. Det ger dig också tid att lära dig det nya verktyget.

Vill du behålla din befintliga statistik finns det möjlighet att tanka ner all data från Universal Analytics fram till den 1 juli 2023.

Behöver du hjälp med spårning och analys i GA4?

Genom att besöka Google support – Byt till Google Analytics 4 – Analytics Hjälp kan du läsa mer om spårningskoderna och hur man gör för att sätta upp dem.

Vi på Argonova kan också hjälpa dig med övergången, både att sätta upp spårning och säkerställa att du inte går miste om någon data. Skulle du behöva hjälp så tveka inte att höra av dig till oss.