Vad innebär Googles nya uppdatering?

google

Hur viktigt är en bra länkning för att ranka på Google?

Ni kanske har hört talas om nyheten att länkar kommer att bli mindre viktiga för Googles algoritmer? Enligt John Muller på Google påstår han att länkar inte kommer att ha samma betydelse för Googles algoritmer som det har idag.

För några veckor sedan, rättares sagt den 14 december började Google att rulla ut sin nya uppdatering SpamBrain. Med hjälp av SpamBrain AI kommer Google enklare kunna hitta de webbplatser som bland annat betalar andra källor för att länka till dem. Den nya uppdateringen kommer även att fokusera på kvalitet framför kvantitet. Med detta menas att Google kommer att lyfta innehåll som är skapat och anpassat efter människan och inte för Googles algoritmer.

Så vad menar Google egentligen med detta? Är det onödigt att lägga tid på länkarbetet för att kunna ranka högre i sökresultatet?

Nej, säger vi! Visst kan de komma att länkar blir mindre viktigt för Google algoritm. Men ett bra länkarbete kommer fortfarande att vara viktigt. Men hysterin om länkar kan få lägga sig lite. Istället väljer vi att lägga större fokus på innehållet vilket oftast genererar bra länkarbete i slutändan. Den nya uppdateringen är bara en i mängden som kommer leda till större trovärdighet och relevant innehåll för besökarna. Något vi uppskattar och tror kommer göra skillnad när företag inte längre kan köpa till sig onaturliga länkar.

Snabbfakta om uppdateringen:

Namn: Google December 2022 Länk spam uppdatering.

Start: 14 December 2022

Mål: webbplatser som köper och används för att passera utgående länkar. Syftar till att upphäva onaturliga länkar.

Åtgärder: Google kommer att neutralisera länkar som upptäcks, vilket kan visa en nedgång i rankingen.

Search Console: Du kommer inte få några aviseringar om åtgärden

Språk: Påverkar alla språk