Välj rätt webbhotell

Du som har en hemsida behöver ett webbhotell såvida du inte har en egen server. De flesta har inte det och det är där webbhotellen kommer in. Ett webbhotell är egentligen inget konstigt. Det är precis vad det låter som. Ett hotell på webben.

Vad får jag?

Du får ett visst serverutrymme som du kan ladda upp filerna till din hemsida på. De flesta webbhotell ger dig även e-postadresser och mailkonton. Du kan få hjälp med att registrera domännamn (den internetadress du vill ha till sidan) och ett bra webbhotell har både bra support och dagliga backuper.  Det är bra om ditt webbhotell även sparar backupen i minst en vecka så du har en viss säkerhet om olyckan skulle vara framme.

Vad kostar det?

Priserna kan variera från allt mellan bara några kronor i månaden till upp mot ett eller ett par hundra i månaden. Något att tänka på när du väljer webbhotell är att inte bara titta på priset. Vad får du för dina pengar? Ingår support och backup? Hur många mailadresser och konton ingår? Hur länge måste du vara bunden till just det hotellet? Det finns en mängd olika faktorer som avgör om ett pris är rimligt. Det billigaste webbhotellet må vara billigt men du kanske inte får någon säkerhet eller support alls? Givetvis kan ett dyrt webbhotell inte vara värt pengarna heller. Ta lite tid att kolla igenom dina alternativ och se över vilka behov du har och vilka krav du vill ställa på ditt webbhotell.  Ta också reda på om du har utrymme att växa på med ditt webbhotell.

Hur byter jag?

De flesta webbhotell sköter det tekniska åt dig de överföringar av filer som behövs. Det enda du behöver göra är att ta kontakt med det webbhotell du vill byta till så sköter de resten. Tänk bara på att säga upp ditt gamla avtal i god tid så du inte behöver betala dubbla avgifter.

Vilket webbhotel ska jag välja?

Det går inte att säga att det eller det webbhotellet är bäst, det beror helt på vilka dina behov är och vem som är bäst rustad för att tillgodose dina behov. Det finns en hel del webbhotell i Sverige  så ta dig tid att kolla runt efter det webbhotell som passar dig bäst.

Vi erbjuder webbhotellstjänster, läs mer på vår hemsida för att se vad vi kan göra för dig!

När du checkar in på ett webbhotell är du officiellt ute på webben. Välkommen!