Varför anlita webbyrå för vår webblösning?

En fråga som vi då och då får är varför man skall anlita en webbyrå för tjänster som det ser ut som man kan göra själv. De flesta webbhotell erbjuder ofta mallar och tjänster som t.ex. WordPress erbjuder kvalificerade verktyg som kräver mindre erfarenhet för att kunna sätta upp en webblösning. 

Detta är sant! Det finns många verktyg som kan producera resultat som blir professionella. Det kan ofta vara så att det är någon på företaget som har större kunskap för att kunna starta upp och ta hand om dessa lösningar. Om detta fungerar är det ju givetvis en bra lösning, men vi kan ändå hjälpa till med att peka ut några fallgropar. Vi möter ju kunder i alla möjliga situationer och ibland är det så att den ”enkla” lösningen visade sig bli kostsam. 

Här följer några punkter att tänka på innan man löser det själv:

1. Bred kompetens

En webbyrå har ju en bred kompetens och erfarenhet inom sitt specifika verksamhetsområde. En hemsida skall ju inte bara läggas ut, utan den behöver ju ofta förvaltas och följa med i utvecklingen. Om någon får ansvaret för webblösningen vid sidan om sina andra sysslor blir detta alltför ofta bortprioriterat. Webbyrån kan ju se till att sidan inte bara fortsätter rulla utan kan se till att den hänger med i utvecklingen. Support i tekniska frågor är ofta bristfällig om man väljer t.ex. ett billigt webbhotell. När saker går fel kan det alltså vara kostsamt att få igång allt igen.

2. Undvika bromsklossar för utveckling

Att välja en enkel lösning som t.ex. WordPress kan ju vara bra till att börja med. Det vi har märkt dock är flera kunder som är nöjda med sin sida men vill lägga till en funktion. Färdiga lösningar kräver då mycket tid och kunskap för att modifiera. I vissa fall handlar det bara om tid för att lösa det, men i vissa fall kan det till och med vara omöjligt att lösa. En webbyrå skall ju kunna förutse utvecklingen och underlätta för att kunna lägga in nya funktioner. Med sin specialkompetens kan de avgöra vilka lösningar som passar behovet – nu och i framtiden.

3. Komplexa lösningar

Förutom lösningar för enklare sidor finns det ju gratislösningar för mer komplexa system, som t.ex. e-handel. Eftersom en e-handel kan vara en kostsam investering kan det ju vara lockande att använda en gratis-lösning. Men komplexa lösningar är förstås känsligare och behovet att hänga med är ännu större. Vi har blivit kontaktade av kunder som behöver bygga ny e-handel bara för att det ville lägga till möjlighet att betala med kort. Och att flytta information från ett mer komplext system till nytt är ofta tidsödande.

Oavsett vilken lösning man skall bygga så bör man ta med i beräkningen vad som kommer hända i framtiden. En webbyrå kan hjälpa er att välja rätt lösning – nu och för framtiden.