Webbstrategi - Vill du ha fler kunder och en ökad orderingång?

Utgångspunkten är enkel: med en tydlig och genomtänkt webbstrategi får du en konkurrensfördel! En bra närvaro på webben stärker ditt varumärke och hjälper dig till fler nya kunder och fler orders! Vi erbjuder heltäckande Webbstrategi tex Analys, Webbproduktion, SEO, Adwords och Sociala medier. 
 

Två exempel vad det innebär att lyckas på nätet!

En digital strategi gör skillnad, tänk tex:

1. Om du säljer tjänster

Gissa själva vilket av följande 2 alternativ som ger bäst utfall en måndag förmiddag:

  • 10 kalla samtal till företag som du skickat brev till.
  • 10 samtal till företag som under helgen hittat er på nätet, skickat in en förfrågan och nu väntar på att du kontaktar dem med en offert.

Slutsatsen är ganska enkel: Varma samtal till företag som efterfrågat dina tjänster ger fler nya kunder och din säljavdelning trivs på jobbet!

2. Om du driver e-handel

Vartefter allt fler startar e-handel så har också konkurrensen ökat och det har blivit svårare att lyckas med starta e-handel. Här är en digital strategi avgörande dels för att kunna värdera vad som krävs för att lyckas och givetvis får att få fram en plan hur man ska nå sitt mål.

På Argonova Systems har vi jobbat med e-handel sedan 2004 och kan vägleda dig så du får en hög orderingång och lyckas med din satsning. Det handlar om allt från bra produktpresentationer och en smart kassa med rätt betallösningar till sökmotoroptimering och sociala medier.

 

Webbstrategi handlar om vad man ska göra och när!

Vid utformandet av en webbstrategi kartlägger man målgruppen och webbplatsens besökare. Värdefullt är att definiera vad hemsidan ska åstadkomma och hur det ska gå till. Man tar reda på vilka funktioner och vilken design målgruppen tilltalas av. En viktig del av webbstrategin är att se över vilka kanaler som kan driva trafik till hemsidan. Vilken funktion ska sociala medier ha och hur kan de hjälpa er nå ut till målgruppen?

 

Webben är ett av benen i en samlad marknadsplan

Fortfarande är det vanligt att man behandlar webben styvmoderligt och mest ser det som kostnader utan resultat. Men som ovan två exempel visar kan en lyckad webbstrategi göra en avgörande skillnad!

Man behöver se koppling från webben över till företagets totala marknadsföringsstrategi tex varumärkesbyggnad, budget osv. Webben är inte en tillfällig fluga som snart försvinner. För många verksamheter är webben snarare en del av kärnverksamheten, så tom inom branscher där man traditionellt är mycket konservativ när det gäller marknadsföring.

Vill du veta mer om hur Argonova arbetar med webbstrategi? På våra sidor om webbstrategi presenterar vi närmare de områden man behöver ta hänsyn till i sin digitala strategi, och hur vi kan hjälpa er att lyckas på nätet. Du är också välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi jobbar.

På nästa sida ger vi tre konkreta steg så din hemsida blir din bästa säljare.