WordPress.com växer inom e-handel – Köper Woocommerce

Automattic som står bakom WordPress.com, integrerar nu en av de största e-handelsmodulerna WooCommerce och ska växa starkt inom e-handeln. Runt 600 000 e-handlar drivs idag med WordPress och WooCommerce.

WordPress & Woocommerce – varför?

WordPress blev populärt för cirka 10 år sedan som bloggverktyg tack vare sin enkelhet, stabilitet och för att det var gratis baserat på open source. Vart efter tiden gått har behoven av olika moduler ökat och som för många CMS-projekt förses även WordPress ofta med e-handel. Då blir det nästan alltid en WooCommerce installation som gäller. Det är den i särklass mest populära modulen att addera med över 7 miljoner nedladdningar. WooCommerce talas ibland om som världens snabbast växande e-handelssystem, eller ”cart”.

Här ses samtidigt skälet till uppköpet. WooCommerce har blivit så stort och så bra att WordPress vill ha kontrollen och möjligheten att styra utvecklingen inom e-handel som ju är affärsdrivande för teknikutvecklingen. I köpet ingår även alla övriga moduler och teman som Woothemes har utvecklat. Därmed kan man säga att en ny e-handelsjätte har fötts vilket spås rita om kartan för en hel del e-handelsleverantörer.

Argonova Systems kan wordpress och Woocommerce

För oss på Argonova finns det flera skäl till att vi gärna hjälper våra kunder med e-handel med WordPress och WooCommerce:

– WordPress framgång och popularitet gör att många är vana att använda webbsystemet.

– Det har ett rykte om att vara stabilt och buggfritt. (Men samtidigt är ju alltid populära system mer intressanta att hacka.)

– Att det ständigt uppdateras gör det kostnadseffektivt att jobba med. Oavsett ditt behov finns oftast många olika moduler att välja bland. Tex betallösning med Klarna Checkout som kom redan sommaren 2013.

– Att det är gratis är ju alltid roligt, och kostnader för vissa moduler eller teman som man måste köpa är ofta mycket låga.

En kund vi på Argonova Systems jobbar med sedan flera år som har WordPress och WooCommerce är www.careofsweden.se.

Ta gärna en kontakt så hjälper vi dig med e-handel på WordPress!