Vilket CMS verktyg ska man välja?

cms verktyg php

Artikel uppdaterad 2023-12-22

En vanlig kundfråga för oss som webbyrå är vilket publiceringsverktyg (CMS) man ska välja?

Att välja det rätta CMS verktyget (Content Management System) är en kritisk beslutspunkt för framgångsrik webbutveckling. CMS fungerar som ryggraden i din webbplats och påverkar allt från användarupplevelse till sökmotoroptimering. Här är några faktorer att överväga när du står inför valet av vilket CMS du ska använda.

Användarvänlighet


Ett effektivt CMS bör vara användarvänligt, särskilt om du inte är en erfaren webbutvecklare. Gränssnittet bör vara intuitivt och erbjuda enkel navigering så att du snabbt kan skapa, redigera och publicera innehåll.

Funktionalitet och Flexibilitet


Välj ett CMS som möter dina specifika behov och krav. Det bör vara tillräckligt flexibelt för att anpassa sig till din webbplatsstruktur och tillhandahålla de funktioner och verktyg som är nödvändiga för ditt affärsändamål.

Säkerhet


Säkerhet är av yttersta vikt för att skydda din webbplats och dess användare. Välj ett CMS som regelbundet uppdateras och erbjuder starka säkerhetsfunktioner. Det bör också vara enkelt att implementera säkerhetsåtgärder som SSL-certifikat och säkerhetskopiering.

Skalbarhet


Tänk på framtidens tillväxt när du väljer ett CMS. Det bör vara skalbart och kunna hantera ökad trafik och innehåll utan att förlora prestanda. Ett skalbart CMS ger dig möjlighet att växa din webbplats i takt med företagets behov.

Gemenskap och Support


Ett CMS med en aktiv användargemenskap och tillgänglig support är ovärderligt. Det gör att du kan dra nytta av gemensamma kunskaper, lösa problem snabbt och hålla dig uppdaterad med de senaste utvecklingarna.

SEO-vänlighet


För att maximera synligheten på sökmotorer bör du välja ett CMS som stöder bästa SEO-praxis. Det bör möjliggöra enkel hantering av meta-taggarna, anpassad URL-struktur och andra SEO-relaterade inställningar.

Kostnad


Beakta budgeten när du väljer ett CMS. Det finns både gratis och betalda CMS-alternativ. Avgör vilka funktioner du behöver och om de kostnadsfria alternativen uppfyller dina krav eller om det är värt att investera i ett mer avancerat system. Med oss kan ni prata både CMS och webbhotell.

Integrationer


För att effektivt hantera olika aspekter av din webbplats bör CMS vara kompatibelt med nödvändiga integrationer, till exempel e-handelsplattformar, betalningsgateways och analysverktyg.

Att välja det bästa CMS för din webbplats är en individuell process som kräver övervägande av dina specifika behov och mål. Noggrann forskning och provkörning kan hjälpa dig att hitta det CMS som bäst passar din verksamhet.

Hur jobbar vi på Argonova med CMS verktyg?


Vi har förstärkt vårt fokus på att leverera ännu bättre webblösningar till våra kunder under 2021-2022. Genom att omfamna WordPress som vårt huvudsakliga publiceringsverktyg har vi sett fantastiska resultat när det gäller användarvänlighet och en enklare SEO hantering.

WordPress har blivit vår go-to-plattform på grund av dess överlägsna användarvänlighet och det faktum att det ger kunderna möjlighet att enkelt utföra redigeringar på sina hemsidor och e-handelsplatser. Vi tror starkt på att ge våra kunder verktyg som gör det möjligt för dem att själva ta kontroll över sina online-presenser.

Samtidigt fortsätter vi att erbjuda tjänster för andra populära CMS som Joomla, Magento och vårt egenutvecklade CMS Aroma. Vi förstår att det ibland finns oro kring användningen av egenutvecklade CMS, med argumentet att de kanske inte har en framtid. Men vi tror att det är viktigt att väga detta mot verkligheten att många webbplatser har en livslängd på endast 5–6 år. Därför anser vi att vårt beslut att använda och förbättra vår egen CMS-plattform är både relevant och kostnadseffektivt för våra kunder.

Om du är intresserad av att lära dig mer om vårt publiceringsverktyg (CMS) och varför det är ett konkurrenskraftigt alternativ, besök gärna vår hemsida. Vi är stolta över att erbjuda webblösningar utan licenskostnader, vilket vi vet är något som våra kunder värdesätter.